Καλέστε μας 694 6942755

Ελληνοκινεζικός σύνδεσμος
"Γέφυρα Ανατολής-Δύσης"
Βυζαντίου 5 (περιοχή Radio City)
Θεσσαλονίκη 54640

Qi Gong

qi gong Greece

Τι είναι το Qi Gong;

Στην Ελλάδα κάνοντας ελεύθερη μετάφραση της λέξης qi gong μπορούμε να πούμε ότι η λέξη αυτή σημαίνει “ενεργειακή εργασία” . Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν το σύμβολο του αέρα “气” που διαβάζεται τσι και το σύμβολο της δουλειάς, εργασίας, μαζί με το σύμβολο της δύναμης “功” που διαβάζεται γκονγκ . Η ακριβής ένα προς ένα σύμβολο μετάφραση είναι “δυναμική εργασία με τον αέρα” .
Το qi gong είναι μέθοδος πρόληψης και θεραπείας ασθενειών . Εκτός τούτου, οι ασκήσεις του qi gong αναπτήσουν το νου και το πνεύμα του ασκούμενου . Οι ασκούμενοι μαθαίνουν να χαλαρώνουν το σώμα τους και το νου τους . Μέσω της χαλάρωσης και της εσωτερικής εστίασης του νου μαθαίνει κανείς να φέρνει ενέργεια σε κίνηση . Το παράδοξο κατά την ορθολογιστική αντίληψη είναι ότι στις πραγματικές διαστάσεις του σύμπαντος μας, που είναι τουλάχιστον 4 και όχι 3, δεν υπάρχει κενός χώρος αλλά το σύμπαν είναι μία ενιαία και αδιαίρετη ενέργεια . Οπότε όταν γίνει κάποια στιγμή κατανοητή αυτή η πραγματικότητα καταλαβαίνουμε ότι μέσω των ασκήσεων του qi gong δεν κινούμε μόνο την εσωτερική ενέργεια του σώματος αλλά μπορούμε να φέρουμε σε κίνηση ενέργεια που βρίσκεται έξω από το σώμα μας, σε αυτό που ψεύδως ονομάζουμε “κενός χώρος”.
Με λίγα λόγια μπορούμε να πούμε ότι με το qi gong φέρνουμε ενέργεια σε κίνηση . Η ενέργεια αυτή με τη σειρά της όταν κινηθεί, καθαρίζει σημεία του σώματος που προηγουμένος λίμναζε η ενέργεια, με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού .

Qi Gong Thessaloniki

Άνθρωποι που έχουν κάποιους περιορισμούς στην κινητικότητα, π.χ. προβλήματα με τα γόνατα, ρευματικά, θέλουν να δραστηριοποιηθούν σωματικά αλλά δεν μπορούνε, θα αγαπήσουν το Qi Gong. Το άγχος και το στρες, στις ημέρες που διανύουμε, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Ήδη από τις πρώτες συνεδρίες Qi Gong, ο ασκούμενος αισθάνεται βαθιά χαλάρωση και ηρεμία και μαθαίνει να αντιμετωπίζει ατάραχος καθημερινές καταστάσεις που χωρίς το Qi Gong θα τον έκαναν να χάσει την ψυχική του ηρεμία.Χαλαρό και υγιές σώμα, συγκεντρωμένο και ήρεμο πνεύμα, είναι μόνα μερικά από τα πλεονεκτήματα που έχει κανείς όταν ασκείτε στο Qi Gong. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά μια κινεζική αρχαία μέθοδο αποκατάστασης και διατήρησης της υγείας.