Καλέστε μας 694 6942755

Ελληνοκινεζικός σύνδεσμος
"Γέφυρα Ανατολής-Δύσης"
Βυζαντίου 5 (περιοχή Radio City)
Θεσσαλονίκη 54640

Κινέζικα – Μαθήματα Κινεζικής Γλώσσας στην Θεσσαλονίκη

Γιατί να μάθω κινέζικα
Μαθαίνοντας μιά ξένη γλώσσα , όπως είναι η κινέζικη , μαθαίνουμε και την κινέζικη ιστορία , τον κινέζικο πολιτισμό , τα ήθη , τα έθιμα , την νοοτροπεία κ.τ.λ. Προσπαθούμε να προσεγγύσουμε τον πολιτισμό τους που χάνεται μέσα στις χιλιετίες που πέρασαν . Οι σύγχρονοι Κινέζοι σέβονται την παράδοση τους κι αγαπάνε την πατρίδα τους . Μαθαίνοντας την γλώσσα τους θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους και ίσως σε μερικά θέματα να τους κατανοήσουμε . Η κινέζικη γλώσσα μπορεί να γίνει το κλειδί της γνωριμίας και του θαυμασμού , όχι μόνο του κινέζικου πολιτισμού , αλλά και του δικού μας και να μας κάνει να γνωρίσουμε και τα της Ελλάδος . Ελλάδα-Κίνα . Δύο πανάρχαιοι πολιτισμοί με δρόμο παράλληλο . Ας τους γνωρίσουμε .

Τα πλεονεκτήματα της κινέζικης γλώσσας
Έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με την γλωσσομάθεια (εκμάθηση ξένων γλωσσών), έχουν δείξει ότι μαθαίνοντας μιά ξένη γλώσσα ενεργοποιούνται κι αναπτύσσονται κέντρα του εγκεφάλου που πριν ήταν ανενεργά . Συγκεκριμένα έχει αποδειχθεί ότι η εκμάθηση ξένων γλωσσών βοηθάει στην πρόληψη του alzheimer . Η κινέζικη γλώσσα λόγο των ιδεογραμμάτων είναι η καταλληλότερη γλώσσα , για τους λαούς που χρησιμοποιούν αλφάβητο , στο να ενισχύσει κανείς μία από τις ανώτερες πνευματικές λειτουργίες του νευρικού συστήματος , την μνήμη .
Η οικονομία της Κίνας αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς . Με την εκμάθηση κινεζικών έχουμε πλέον περισσότερες πιθανότητες να κατοχυρώσουμε μία θέση εργασίας στην ελληνική αγορά κι όχι μόνο .
Κάνοντας μαθήματα κινεζικών κι αυξάνοντας σταδιακά το επίπεδο μας στην κινέζικη γλώσσα , ανοιγουμε τους ορίζοντες μας γνωρίζοντας των πανάρχαιο πολιτισμό της Κίνας . Είμαστε σε θέση να διαβάσουμε κινέζικη βιβλιογραφία και να χρησιμοποιήσουμε το κινέζικο διαδίκτυο . Γινόμαστε εξυπνότεροι ενεργοποιώντας περισσότερα κέντρα του εγκεφάλου . Εξασφαλίζουμε μία θέση εργασίας .
Η εξέληξη των ελληνικών και των κινεζικών
Η κινέζικη γλώσσα είναι εξίσου αρχαία γλώσσα όπως η ελληνική , ίσως κι ακόμη πιό αρχαία . Το πιό αρχαίο κείμενο που γνωρίζουμε εώς τώρα ότι υπάρχει , έχει γραφτεί στην αρχαία κινεζική γλώσσα κι έχει βρεθεί γραμμένω επάνω σε όστρακο χελώνας .
Η ελληνική γλώσσα έχει περάσει διαφορετικά στάδια . Πριν την ανακάλυψη του ελληνικού αλφαβήτου οι Έλληνες γράφανε χρησιμοποιώντας πρώτα την Κρητομινωική γραφή κι έπειτα την Γραμμική Α΄Και Γραμμική Β΄.
Από την στιγμή πού εφαρμόστηκε το ελληνικό αλφάβητο η ελληνική γλώσσα πέρασε από τρία στάδια :

Α΄ Την αρχαία ελληνική γλώσσα
Β΄ Την ελληνιστική γλώσσα
Γ΄ Τη δημοτική γλώσσα (η οποία ομιλείτε τουλάχιστον επί χίλια χρόνια)

Η κινέζικη γλώσσα πέρασε επίσεις από διάφορα στάδεια . Στα χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού , οι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν τα αρχαία κινέζικα σύμβολα . Τα αρχαία κινέζικα σύμβολα ήταν μπορούμε να πούμε όπως τα αιγυπτιακά ιερογλυφικά , δηλαδή απεικόνιση αντικειμένων . Με την πάροδο τον χιλιετιών αυτά εξελήχθηκαν στα παραδοσιακά κινέζικα σύμβολα , τα οποία όμως αποτελούνταν από πολλές γραμμές κι η απομνημόνευση κι η γραφή τους ήταν δύσκολη ακόμη και για τους Κινέζους . Η μεταρύθμηση στην κινέζικη γραφή ήρθε να καταργήσει τις πάρα πολλές γραμμες στα ιδεογράμματα δημιουργώντας τα απλοποιημένα κινέζικα σύμβολα .
Για την ευκολότερη εκμάθηση της κινεζικής η μεταρύθμηση της γλώσσας εφάρμοσε και τη χρησιμοποίηση λατινικής γραφής , τα γνωστά γράμματα pin yin (拼音).
Τα μαθήματα κινεζικών δεν προυποθέτουν ιδιαίτερες γνώσεις . Απλές γνώσεις ελληνικών είναι αρκετές για να συμμετέχει κανείς στο μάθημα .