Καλέστε μας 694 6942755

Ελληνοκινεζικός σύνδεσμος
"Γέφυρα Ανατολής-Δύσης"
Βυζαντίου 5 (περιοχή Radio City)
Θεσσαλονίκη 54640

Κίνα 2016

Το ταξίδι μου διήρκησε λίγο περισσότερο από 24 ώρες. Από την Θεσσαλονίκη πήγα στο Ντύσελντορφ, από εκεί στο Πεκίνο, από το Πεκίνο στο Τσινγκ Νταο. Το πρώτο πράγμα που είδα στην Κίνα ήταν το smog του Πεκίνου. Μία γκρί ομίχλη που δεν σε αφήνει να δεις πάνω από 200 μέτρα απόσταση.

ταξίδι στην Κίνα

Αφου προσγειώθηκε το αεροπλάνο, επί ένα τέταρτο κυλούσε στον αεροδιάδρομο με σχετικά γρήγορη ταχύτητα, όπως ενός λεωφορίου, μέχρι να φτάσει στην πύλη αποβίβασης. Πριν μπορέσω να κυκλοφορήσω ελεύθερα στο αεροδρόμιο για να κατευθυνθώ στην έξοδο πτήσεων εσωτερικού, έγινε έλεγχος της βίζας δύο φορές. Εκτός από αυτό βγάλανε οι υπάλληλοι του αεροδρομίου και φωτογραφία μου για παν ενδεχόμενο. Δεν έχω ξαναδεί τόσο πολύ κόσμο. Υπήρχαν κάποιοι που κατεύθυναν των κόσμο στον σωστό προορισμό φωνάζοντας με μεγάφωνα , κάτι συνηθισμένο στην Κίνα.

Όταν έφτασα στο Τσινγκ Νταο, έγω, οι βαλίτσες μου όχι, μετά από συνεννόηση στα κινέζικα για το πότε και που θα παραλάβω τα πράγματα μου ήρθε επιτέλους ο οδηγός που θα με πήγαινε στο βουνό Ντα Τσινγκ Σαν με το αυτοκίνητο. Στην Κίνα η οδήγηση είναι πού φρικτή. Σε μια διαδρομή 2 ωρών θα σκοτωνόμασταν τουλάχιστον 3 φορές. Είναι λογικό όταν ο οδηγός οδηγεί και ταυτόχρονα γράφει μηνύματα στο κινητό.

Το βουνό Ντα Τσινγκ Σαν είναι κοντά στην πόλη Γου Λιαν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Σαν Ντονγκ. Δεν έχει πολύ υψόμετρο είναι όμως καταπράσινο και αποτελέιται από τεράστιους λόφους. Σε κάποιο σημείο βρίσκονται ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που συνεργάζονται με τον Master Chen Zhonghua. Ο δρόμος είναι πολύ απότομος.

κινέζικη πόλη Ντα Τσινγκ Σαν   

Έχω κάτι να πω στους γοητευμένους και παθιασμένους με το Ται Τζι, Έλληνες, ότι εάν έχει κάποιος αποφασίσει για ένα χρονικό διάστημα να μην κάνει τίποτε άλλο από Ται Τζι, φαϊ και ύπνο, τότε το Ντα Τσινγκ Σαν είναι το καταληλότερο μέρος.

Το πρόγραμμα στο βουνό έχει ως εξής:
05:30-07:00 προπόνηση
07:00-07:30 πρωινό
09:00-11:30 προπόνηση
12:00 μεσημεριανό
15:00-17:30 προπόνηση
18:00 απογευματινό
20:00-21:00 προπόνηση

Έχω κάτι να πω στους γοητευμένους και παθιασμένους με το Ται Τζι, Έλληνες, ότι εάν έχει κάποιος αποφασίσει για Δεν το μετάνιωσα που πήγα . Αντιθέτως έμαθα πάρα πολλά για το ται τσι και είχα την ευκαιρία για συλλογισμό και λήψη σημαντικών αποφάσεων . Επίσης δεν το μετάνιωσα και για την απόφαση μου μετά από ένα μήνα να φύγω από το Ντα Τσινγκ Σαν και να γνωρίσω λίγο την Κίνα .

Έχω κάτι να πω στους γοητευμένους και παθιασμένους με το Ται Τζι, Έλληνες, ότι εάν έχει κάποιος αποφασίσει για Οι Κινέζοι είναι τρομερά κοινωνικοί. Τις πρώτες δύο εβδομάδες που βρισκόμουν στο βουνό γνώρισα ένα Κινέζο με την κόρη του ο οποίος με προσκάλεσε στην πόλη του στην Τιαν Τζιν, μία πόλη κοντά στο Πεκίνο. Τον τελευταίο μήνα λοιπόν του ταξιδιού μου τον πέρασα εκεί, στο πανεπιστήμιο της Τιαν Τζιν μαθαίνοντας ακόμη καλύτερα κινέζικα.

Έχω κάτι να πω στους γοητευμένους και παθιασμένους με το Ται Τζι, Έλληνες, ότι εάν έχει κάποιος αποφασίσει για Οι εμπειρίες που έκανα στην Κίνα είναι τόσες πολλές και τόσο όμορφες που οι παραπάνω σειρές είναι μία μόνο πολύ σύντομη περίληψη.

Η πόλη Τιαν Τζιν στην Κίνα το βράδυ
Κίνα