Καλέστε μας 6946942755

Βυζαντίου 5 ( περιοχή Radio City ) , 54640 , Θεσσαλονίκη

Tai Ji

tai-tzi

Τι είναι το Tai Ji και γιατί να ασχοληθεί κανείς με αυτό

Το Chen Tai Ji Quan “ Practical Method “ είναι πολεμική τέχνη . Η διαφορά ανάμεσα σε πολεμικές τέχνες και σε πολεμικά αθλήματα , είναι οτι την πολεμική τέχνη δεν μπορείς να την εφαρμόσεις ποτέ , γιατί σκοπός της είναι να θέσεις εκτώς μάχης τον εχθρό. Οπότε το Tai Ji το μαθαίνουμε σαν τέχνη γνωρίζοντας οτι δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε ποτέ . (Τα παραπάνω λόγια τα είπε ο Chen Zhonghua στην διάρκεια ενός workshop το 2014 στο Βερολίνο . )

Γιατί να ασχοληθεί κανείς με το Tai Ji ;

Γιατί εκτός από την σωματική και ψυχική ευεξία , την πειθαρχία και την φιλοσοφία ( δηλ. yin yang , 8 τρίγραμμα-yi jing , ενέργειες jing-qi-shen ) που μπορεί να ασχοληθεί κανείς όταν αρχίσει να κατανοεί τι είναι το Tai Ji ,  και η ίδια η προπόνηση γίνεται πλέον τρόπος ζωής .

Η υγεία μέσω της κίνησης και η καλλιέργεια της ενέργειας είναι επίσης ένας λόγος για να ασκηθεί κανείς στο Tai Ji . Είναι γνωστό ότι η σωματική εξάσκηση κάνει πολύ καλό στην υγεία και βοηθάει τον οργανισμό μας στην πρόληψη και στην θεραπεία των ασθενειών . Η εξάσκηση στο Tai Ji δημιουργεί και δραστηριοποιεί διάφορες ενέργειες που εκτός από βοήθεια στην μάχη συμβάλλουν και στην διατήρηση και αποκατάσταση της υγείας .

Το Tai Ji είναι ένας τρόπος να ζήσουμε την ζωή μας στο μέγιστο

Η προπόνηση του Tai Ji προσφέρει υγιές σώμα αλλά και διαμορφώνει ισχυρό χαρακτήρα που μας προστατεύει από προκλήσεις και πειρασμούς . Λόγω της οικονομικής κρίσης και της παρακμής που βιώνει η πατρίδα μας , η Ελλάδα , οι άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση δυστυχίας , θλίψης και οργής και συχνά καταφεύγουν σε εξαρτησιογόνες ουσίες. Το Tai Ji είναι μια άλλη , υγιής , διέξοδος ώστε να μην χάνουμε τον ορθό δρόμο καθώς και τον εαυτό μας .

Τι διαφορά έχει το Chen Tai Ji Quan “ Practical Method “
από τα άλλα στύλ Tai Ji .

Στην δύση η προπόνηση του Tai Ji συνήθως γίνεται με έμφαση στην χαλάρωση και στις συνεχόμενες αρμονικές κινήσεις . Το “ Practical Method “ εστιάζει σε ορισμένες αρχές όπως :
1 . Foundation .
Εξωτερική και εσωτερική δόμηση του σώματος .
2 . Elbow in , hand out .
μέσα ο αγκώνας έξω το χέρι .
3 . Stretch .
τεντώματα των διαφόρων μελών του σώματος ώστε να δραστηριοποιηθούν εσωτερικοί μύες που περιβάλλουν τον σκελετό .
4 . Don’t move
Όταν κινούμε ένα ή ορισμένα μέλη του σώματος , όλα τα άλλα πρέπει να μένουν ακίνητα . Όταν κινείτε κάτι , κάτι άλλο μένει ακίνητο .
5 . Rotate
Η μόνη κίνηση που επιτρέπετα να κάνουμε δεν είναι κίνηση αλλά ροτάρισμα , περιστροφή .

Ο σκοπός των παραπάνω αρχών είναι να μάθουμε να χρησιμοποιούμε το σώμα μας ώστε να είμαστε σε θέση να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τις πολεμικές εφαρμογές του Tai Ji “ applications “ ώστε να πετύχουν .
Ο Θανάσης Αλεξάτος είναι ο μόνος στην Ελλάδα που διδάσκει το
Chen Tai Ji Quan “Practical Method “ .

Ιστορία του Tai Ji .

Το Chen Tai Ji είναι το πρώτο στύλ Tai Ji και δημιουργήθηκε τον 17ο αιώνα στην Κινα στο χωριό Chenjiagou από την οικογένεια Chen . Κανείς άλλος , εκτός από τα μέλη της οικογένειας Chen , δεν επιτρεπόταν να διδαχθεί Tai Ji . Ο Master Chen Fake , ένας απόγονος τις οικογένειας Chen , στις αρχές του 20ο αιώνα , ήταν ο πρώτος που δίδαξε δημόσια το Tai Ji . To Chen Tai Ji Quan “Practical Method “ το δίδαξε ο ίδιος ο Chen Fake σε έναν μαθητή του τον Hong Junsheng . Αργότερα , μετά από μια χρονική περίοδο μίας γενιάς , μαθήτευσε δίπλα στον τελευταίο ο Chen Zhonghua ο σημερινός εκπρόσωπος του Chen Tai Ji Quan “ Practical Method “ παγκοσμίως .

 


www.practicalmethod.com