Καλέστε μας 694 6942755

Ελληνοκινεζικός σύνδεσμος
"Γέφυρα Ανατολής-Δύσης"
Βυζαντίου 5 (περιοχή Radio City)
Θεσσαλονίκη 54640

Κίνα 2016

Το ταξίδι μου διήρκησε λίγο περισσότερο από 24 ώρες . Από την Θεσσαλονίκη πήγα στο Ντύσελντορφ , από εκεί στο Πεκίνο , από το Πεκίνο στο Τσινγκ Νταο . Το πρώτο πράγμα που είδα στην Κίνα ήταν το smog του Πεκίνου .20160806_055344 Μία γκρί ομίχλη που δεν σε αφήνει να δεις πάνω από 200                            ( η ατμοσφαιρική ρύπανση της Τιαν Τζιν )

μέτρα απόσταση . Αφου προσγειώθηκε το αεροπλάνο , επί ένα τέταρτο κυλούσε στον αεροδιάδρομο με σχετικά γρήγορη ταχύτητα , όπως ενός λεωφορίου ,
μέχρι να φτάσει στην πύλη αποβίβασης . Πριν μπορέσω να κυκλοφορήσω ελεύθερα στο αεροδρόμιο για να κατευθυνθώ στην έξοδο πτήσεων εσωτερικού , έγινε έλεγχος της βίζας δύο φορές . Εκτός από αυτό βγάλανε οι υπάλληλοι του αεροδρομίου και φωτογραφία μου για παν ενδεχόμενο . Δεν έχω ξαναδεί τόσο πολύ κόσμο . Υπήρχαν κάποιοι που κατεύθυναν των κόσμο στον σωστό προορισμό φωνάζοντας με μεγάφωνα , κάτι συνηθισμένο στην Κίνα .
Όταν έφτασα στο Τσινγκ Νταο , έγω , οι βαλίτσες μου όχι , μετά από συνεννόηση στα κινέζικα
για το πότε και που θα παραλάβω τα πράγματα μου ήρθε επιτέλους ο οδηγός που θα με πήγαινε στο βουνό Ντα Τσινγκ Σαν με το αυτοκίνητο . Στην Κίνα η οδήγηση είναι πού φρικτή . Σε μια διαδρομή 2 ωρών θα σκοτωνόμασταν τουλάχιστον 3 φορές . Είναι λογικό όταν ο οδηγός οδηγεί και ταυτόχρονα γράφει μηνύματα στο κινητό .
Το βουνό Ντα Τσινγκ Σαν είναι κοντά στην πόλη Γου Λιαν στο γεωγραφικό διαμέρισμα      Σαν Ντονγκ . Δεν έχει πολύ υψόμετρο είναι όμως καταπράσινο και αποτελέιται από τεράστιους λόφους . Σε κάποιο σημείο βρίσκονται ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που συνεργάζονται με τον Master Chen Zhonghua . Ο δρόμος είναι πολύ απότομος .         20160717_154556                                                                                                                                                    ( Ντα Τσινγκ Σαν )                                                                               Έχω κάτι να πω στους γοητευμένους και παθιασμένους με το Ται Τζι , Έλληνες , ότι εάν
έχει κάποιος αποφασίσει για ένα χρονικό διάστημα να μην κάνει τίποτε άλλο από Ται Τζι , φαϊ και ύπνο , τότε το Ντα Τσινγκ Σαν είναι το καταληλότερο μέρος .
Το πρόγραμμα στο βουνό έχει ως εξής :
5:30-07:00 προπόνηση
07:00-07:30 πρωινό
09:00-11:30 προπόνηση
12:00 μεσημεριανό
15:00-17:30 προπόνηση
18:00 απογευματινό
20:00-21:00 προπόνηση

Δεν το μετάνιωσα που πήγα . Αντιθέτως έμαθα πάρα πολλά για το ται τσι και είχα την ευκαιρία για συλλογισμό και λήψη σημαντικών αποφάσεων . Επίσης δεν το μετάνιωσα και για την απόφαση μου μετά από ένα μήνα να φύγω από το Ντα Τσινγκ Σαν και να γνωρίσω λίγο την Κίνα .
Οι Κινέζοι είναι τρομερά κοινωνικοί . Τις πρώτες δύο εβδομάδες που βρισκόμουν στο βουνό
γνώρισα ένα Κινέζο με την κόρη του ο οποίος με προσκάλεσε στην πόλη του στην Τιαν Τζιν , μία πόλη κοντά στο Πεκίνο . Τον τελευταίο μήνα λοιπόν του ταξιδιού μου τον πέρασα εκεί , στο πανεπιστήμιο της Τιαν Τζιν μαθαίνοντας ακόμη καλύτερα κινέζικα .
Οι εμπειρίες που έκανα στην Κίνα είναι τόσες πολλές και τόσο όμορφες που οι παραπάνω σειρές είναι μία μόνο πολύ σύντομη περίληψη .

( Επάνω – Τιαν Τζιν το βράδυ , Κάτω Τιαν Τζιν – Κεντρο-  He Ping Lu )20160810_19453020160811_191253